Struer Fri Fagskole har nu i mere end seks årtier budt på rigtig megen udvikling.
Hvis man kigger tilbage igennem skolens historie, er det faktisk muligt
at trække en rød tråd hele vejen fra begyndelsen i 1955 og frem til i dag.
I starten handlede det meget om at styrke uddannelsen for unge kvinder,
mens det i dag handler om at styrke den for alle.
Det er en tradition at gøre tingene i praksis inden for vores skoleform,
og så har vi jo også mad-delen med endnu. Hele det fundament har vi nu
koblet sammen med livsoplysningsdelen, og det er det, vi viderefører
og nu har bredt ud til en større faglighed.
Skolen fylder 65 år i år den 3. november og gør klar til endnu en udvidelse. Der er venteliste, og der skal tænkes kreativt for at sikre værelser til alle eleverne, så i første omgang klarer vi det med beboelsesmoduler, der opstilles midlertidig. Vi vil også gerne have flere aktiviteter som E-sport og golf .
Vi har nu 46 elever til året 20/21.
På tærsklen til årtusindskiftet blev det erhvervsrettede sigte igen tonet en smule ned. Det alment dannende kom på ny i højsædet blandt andet i form af, at skolen nu kunne tilbyde 10. klasse. Ledig kapacitet og værdi-fællesskab omkring organisationens fokus på sundhedsfremme, sund mad, madværksteder, og sundhedspædagogik gjorde, at man oprettede livsstilskurser i Struer.
Vi oprettede nye linjer: Varigt Vægttab og Form til Job. Voksne kursister kom fra hele landet. Fælles for kursisterne var, at de ikke var i job og var overvægtige.
I denne periode kom der et mere erhvervsrettet
sigte på Struer Husholdningsskole, som i 1975 også skiftede navn til Struerskolen.
Det blev muligt at uddanne sig til køkkenassistent og køkkenleder, og der begyndte at komme flere drenge i skoleformen.
Kvindekulturen var dog stadig den dominerende.